Vtisi in mnenja sodelujočih

print

Matija Zagoranski, udeleženec

Biološko-psihološka študentska konferenca se mi osebno zdi odlična priložnost za vsakega entuziastičnega študenta, da predstavi svoje delo oziroma izdelek, da spoznava nove ljudi, ki potencialno negujejo ista zanimanja, ter dobi prvoosebni vtis glede celotne konferenčne izkušnje.

Lanska BPSC se mi je zdela izvrstna, saj je organizacijska ekipa poskrbela za udobje in prijetno vzdušje, ter tudi pester program. Dodatno pa je bilo zelo lepo videti raznolikost predstavljenih izdelkov. Tovrstna izkušnja lahko daje osebam pomemben vpogled v širino področij.

 

 


Hana Hanžek-Turnšek, udeleženka

Zelo sem vesela, da sem se udeležila prve biološko-psihološke konference, ki mi je omogočila, da sem se kot naravoslovka pobližje spoznala tudi z nekaterimi družboslovnimi vsebinami. Na takšnih dogodkih prav tako spoznavamo ljudi izven svojih mehurčkov in s tem gradimo mostove med navidezno nasprotujočimi si disciplinami ("naravoslovci proti družboslovcem").

Menim, da so takšna sodelovanja med študenti različnih programov ključna za naslavljanje aktualnih družbenih problemov, zato si želim, da bi bilo interdisciplinarnih dogodkov v Kopru več. Hkrati, pa se veselim naslednje izvedbe te konference.

 

 

 


Mojca Pungerčar, conference co-chair

Sem Mojca Pungerčar. Lani sem bila ena od dveh predsednic študentske konference. Zelo ponosna in vesela sem, da smo na Univerzi na Primorskem lani prvič izvedli študentsko konferenco!

Takšnih zadev, kjer študentje lahko javno predstavijo svoje raziskovalno delo primanjkuje, še posebej v materinem jeziku, zato je pomembno, da ohranjamo to zgodbo in jo s ponosom prenesemo v prihodnje generacije.

 

 

 

 


Larisa Lara Pohorec, udeleženka

Študentske konference spodbujajo integracijo znanj in veščin, ki smo jih pridobili v času študija. Predstavljajo prvo resnejšo izkušnjo delčka obveznosti, ki jih nosijo strokovnjaki in s tem predstavljajo most, ki študenta ponese v raziskovalne vode. Ponudi možnost mreženja s podobno mislečimi in širjenje obzorij s spoznavanjem novih, raznolikih vsebin.

Prva izvedba biološko-psihološke študentske konference je potekala elegantno, želim, da ostane in postane tradicija.

 

 

 

 


Ines Knežević, organizatorka & udeleženka

Moja primarna vloga na konferenci je bila pomoč pri organizaciji, kar mi je predstavljalo velik challenge. Spustila sem se v nekaj, kjer nisem imela popolnoma nobene izkušnje. Bila pa je super odločitev, saj sem se ob pomoči drugih, bolj izkušenih, ogromno naučila, sploh pa izkušnja same konference, nekaj res izjemnega. Ko se to, za kar si dolgo časa delal, naenkrat začne dogajati, ko vidiš, da teče, ko je viden pozitiven odziv... Tako lepi občutki.
In še posebej ta občutek povezanosti ekipe, ko skupaj ustvariš nekaj, kar zares uspe (ponos).

Sem se pa zadnji trenutek odločila konference udeležiti tudi v vlogi udeleženke, kjer sem predstavljala raziskovalno delo. Tudi ta je bil zame eden večjih težjih korakov in sem res vesela, da sem zbrala pogum in izkusila tudi to.

Čutim, da mi je celotna izkušnja dala samozavest in večji občutek kompetentnosti za karkoli.